V skupini Sončki smo se trudili, da smo ta praznični december polepšali tudi starejšim. Znanim in neznanim starostnikom, po Sloveniji, pa tudi v domačem okolju.

Z voščilnicami, ki smo jih izdelali, smo sodelovali v vseslovenski akciji razveseljevanja starostnikov »Mala pozornost za veliko veselje«. Starostniki v domovih za starejše bodo tako dobili novoletne voščilnice z lepimi željami tudi iz Vrtca Knežak. Z unikatnimi voščilnicami pa smo podprli tudi lokalni projekt »Utrinek topline«. Društvo upokojencev Il. Bistrica in Rod Snežniških Ruševcev bosta poskrbela, da bodo ob simboličnih darilih, starejši 80+ iz naše občine, prejeli tudi naše voščilnice.

Ko pa je je že čisto zadišalo po praznikih, smo medse povabili upokojeno vzgojiteljico, gospo Sonjo Tomšič, na praznično čajanko. Ob skodelici prazničnega čaja smo prisluhnili zgodbi Smrečica za medveda, skupaj zapeli nekaj pesmic, zaplesali in popili čaj. Gospa Sonja je z nami odšla tudi na krajši sprehod. Bila je res lepa skupna ura, zato smo sklenili, da se prihodnje leto še srečamo. Ob tej priložnosti se še enkrat zahvaljujemo gospe Sonji za vso dobro voljo, pripravljenost in izvedbo praznične čajanke.

Dostopnost