Tudi v letošnjem šolskem letu smo vsi otroci v našem vrtcu vključeni v projekt Pasavček, ki ga Agencija za varnost v prometu že vrsto let izvaja v vrtcih in osnovnih šolah. Projekt Pasavček je pomemben, saj vse aktivnosti, ki pripomorejo k večji varnosti v prometu zagotavljajo boljše in varnejše življenje za vse. Dokazano je, da varnostni pas pomembno prispeva k zaščiti voznikov in potnikov v vozilih, zato smo letos veliko pozornosti namenili ne njemu – varnostnemu pasu, ki je prvi v verigi zagotavljanja varnosti potnikov.

Skupaj smo ustvarjali in pripravili poenoteno garderobno dekoracijo, se veliko pogovarjali in preizkušali avtomobilske sedeže, opazovali vozila reševalnih služb, razvrščali vozila glede na njihova vozišča, se preizkusili kot vozniki (poganjalcev), beležili pripetost ob prihodu v vrtec, spoznavali pasavca in še in še.

Že celo leto pa se trudimo vključevati v promet kot pešci, ki skrbimo za svojo varnost (hidimo po dva in dva, najmlajši z bibo; nosimo odsevne telovnike; pozorno prečkamo cestišče in spremljamo tudi mirujoči promet na parkirišču pri šoli).

Več o projektih Agencije za varnost v prometu lahko najdete na:

– spletna stran AVP 

 – Varnostni pas (https://www.avp-rs.si/varnost-v-prometu/varnostni-pas/)
Avdio gradiva:
– Varnostni pas – vez z življenjem
– Pasavček
– Izbira otroškega avtosedeža

Dostopnost